
Thermografie bij paarden is de laatste jaren sterk in opkomst. Dit komt omdat je met een thermografisch onderzoek vrijwel alle problemen welke in het paard aanwezig zijn in beeld krijgt. Dat maakt het plannen van behandeling eenvoudiger en veel efficiënter. Thermografie werd in 1996 tijdens de Olympische Spelen voor het eerst toegepast voor, tijdens en na de wedstrijd om blessures en overbelasting in het paardenlichaam op te sporen. Op FEI concoursen wordt het ook veelvuldig toegepast. Ook internationaal krijgt het steeds meer bekendheid. In 2004 is thermografie geschikt gemaakt voor veterinaire doeleinden, tot die tijd werd het voornamelijk in de industrie toegepast.

Omdat thermografie nog steeds voor een grote groep mensen onbekend is, krijgen wij regelmatig aanvragen van Rijverenigingen, Enduranceverenigingen, Menverenigingen, maneges, pensionstallen, Verenigingen van behandelaars en fokkers om (voor de leden) een informatieve avond te organiseren. Zo’n avond bestaat uit een PowerPoint presentatie en een korte demonstratie. In deze presentatie wordt uitgelegd wat thermografie is, wat je er zoal mee kunt zien, waarom een thermografisch onderzoek zo waardevol is, bij welke klachten een onderzoek is aan te raden en wat vervolgens de procedure is voor verdere behandeling.
Ook werken we de gemaakte opnames uit, zodat je zelf een goede indruk krijgt hoe een thermografie wordt geïnterpreteerd.

Ook organiseren we regelmatig clinicdagen waar we, aansluitend aan de presentatie, een grotere groep paarden middels een aangepast protocol onderzoeken.
Tijdens en na de presentaties is er veel ruimte voor het stellen van vragen.
Wil jij ook weten wat thermografie voor je paard kan betekenen, meldt je dan bij ons aan voor een informatieavond of een clinicdag door ons een email te sturen.