Hoefverzorging

Goede hoefverzorging en een goede hoef-/beenbalans is van cruciaal belang bij de totale balans van het paard. Als de hoefbalans niet in orde is kan het paard zijn lichaam scheef belasten. Hierdoor zal het paard moeten compenseren waardoor blessures kunnen ontstaan.

Problemen met de hoeven kunnen ook veroorzaakt worden door problemen in de rug. Daarom is het belangrijk om naar beide aspecten te kijken en deze zo nodig te behandelen.

Hoefverzorging bij Equicare-Plus

Tijdens een thermografie en/of klinisch onderzoek kan worden bepaald of de hoef-/beenbalans in orde is. Zo niet adviseren we om na behandeling door een therapeut de hoef-/beenbalans te laten corrigeren door onze bekapper. Wanneer het paard is behandeld krijg het paard namelijk een andere gewichtsverdeling over de hoeven. Als de hoef-/beenbalans niet wordt gecorrigeerd gaat het paard gemakkelijk weer terug naar de oude (ongewenste) lichaamsbalans en wordt de kans op terugkerende problemen vergroot.

Regelmatig organiseren wij workshops waarbij het belang en de correctie naar een goede hoef-beenbalans wordt gepresenteerd.

Liever uw eigen hoefsmid?

Wanneer u uw paard liever door uw eigen hoefsmid laat bekappen of beslaan stellen wij op basis van het thermografisch onderzoek een zorgvuldig advies voor uw hoefsmid op.

Thermografisch kunnen we de hoef-/beenbalans ten alle tijden van uw paard controleren.

Hoefbalans
Incorrecte hoef-/beenbalans

 

In deze blog kunt u meer lezen over het belang van een goede hoef-/beenbalans.