Trainersopleidingen voor sport & recreatie

Opleidingslocatie Team Buitengewoon Hoevelaken

Omdat we gelukkig aan het einde van de pandemie zitten hebben we besloten om de inschrijving voor een extra leergang paardenrevalidatietrainer te starten in Oktober.

Geplande lesdata : 30 Oktober 2021, 19 November 2021, 11 December 2021, 28 Januari 2022, 25 Februari 2022, 19 Maart 2022, 23 April 2022, 14 Mei 2022, 11 Juni 2022, 1 en 2 Juli 2022, 3 September 2022

Examendagen 16 en 17 September 2022

Voor meer informatie download de brochure onder aan deze pagina of schrijf direct in middels het inschrijfformulier

Er zijn steeds meer paardenliefhebbers die anders durven denken en doen en die het beste voor hun paard willen. Er komt meer aandacht voor de meest optimale training en wat er nodig is om paarden fysiek en mentaal gezond te houden. De zoektocht naar (meer) kennis en begrip is toegenomen en hierdoor ook de populariteit van onze opleiding paardenrevalidatie.  Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker verder, want dit wil je niet missen!

Waarom een opleiding tot revalidatietrainer volgen?
Als paardeneigenaar of trainer loop je wellicht tegen terugkerende problemen aan. Dit kan een blessure zijn of stagnatie in de training met je paard. Wil je je kennis uitbreiden en leren hoe je paarden vanuit een verdiepte kennis van biomechanica kunt trainen? Dan is de opleiding paardenrevalidatie iets voor jou! Het signaleren en herkennen van lichamelijke en psychische klachten is van groot belang om je paard gezond en fit te houden. Daarnaast is het van belang om te leren wat een juiste lichaamshouding is en hoe je je paard dit kunt aanleren. Tijdens de opleiding paardenrevalidatie leer je een paard op een geheel andere manier te bekijken en te voelen. Aan de hand van de aangereikte kennis en trainingstechnieken kun je het paard lichamelijk en mentaal weer in balans brengen. Je kunt het niveau 1 volgen om meer kennis voor jezelf op te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om daarna door te groeien naar niveau 2 en 3 om zo andere paarden en ruiters te kunnen begeleiden in het revalidatietraject.

Opleidingslocatie in Hoevelaken
Hoevelaken heeft een centrale ligging en is eenvoudig te bereiken vanuit geheel Nederland. Hierdoor wordt het voor een grotere groep studenten uit Nederland mogelijk om de opleiding paardenrevalidatietrainer te volgen. (voor onze zuidelijke provincie’s en België hebben wij de opleidingslocatie in Baal (B)) De accommodatie beschikt over een ruime verwarmde theorieruimte, een rijbaan met een super goede bodem. Er zijn stallen voor de paarden beschikbaar en er is een mogelijkheid om de paarden overdag in een paddock te zetten. De kosten van het huren van een stal/paddock bedraagt €10,- per dag  (exclusief overnachting wat een meerprijs van 5 euro heeft maar inclusief hooi en water). Je dient zelf krachtvoer mee te nemen en er kan in de avond voor je worden gevoerd indien gewenst.

Adresgegevens opleidingslocatie:
Veenwal 36 Hoevelaken

Data opleidingsdagen 2021/2022, 23 januari, 27 februari, 20 maart, 24 April, 22 mei, 12 juni, 17 juli, 25 september, 23 oktober, 20 november, 18 december, 15 januari en examens op 18+19 februari 2022

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de opleiding paardenrevalidatie?  download onderstaande brochure

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, opleidingen en workshops

U heeft zich succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief