Opleidingen

Panorama foto

Omdat Equicare-Plus haar kennis graag wil verspreiden en ernaar streeft specialisten en andere bekwaamden op dezelfde werkwijze te laten handelen, biedt Equicare-Plus verschillende opleidingen aan.

Het ICETD staat voor International College for Equine rehabilitation Training and thermographic Diagnostics en leidt anderen op tot revalidatietrainer en/of gecertificeerd thermograaf voor paarden (www.icetd.com) 

Het ICETD is een verweven onderdeel binnen de maatschap Equicare-Plus en is in 2010 opgezet met als doelstelling het verzorgen van verschillende opleidingen in de paardenbranche die te maken hebben met het opsporen en verhelpen van onduidelijke klachten bij paarden. Momenteel verzorgt Equicare-Plus verschillende opleidingen waaronder een complete opleiding  thermografie bij paarden en een complete opleiding tot revalidatietrainer bij paarden.

NIEUW IN 2021 is de opleiding Myofasciaal Release Therapeut, een basisopleiding van 1 jaar waar studenten worden opgeleid om vastzittende fasciastructuren bij paarden los te maken. In de afgelopen jaren hebben wij vastgesteld dat dit de meest effectieve behandelmethode is om paarden van hun vage klachten af te helpen.

In onze opleiding zijn vakken als anatomie, fysiologie, neurologie, en vele andere aspecten die noodzakelijk zijn voor het beoordelen van paarden, standaard inbegrepen. De lessen worden verzorgd door docenten die dagelijks met (thermografisch) onderzoek en revalideren van paarden bezig zijn.

Voor de opleiding revalidatietrainer beschikken wij over perfecte faciliteiten die we voor deze opleidingen nodig hebben zoals een fijne en vooral rustige cursusruimte. Er zijn verschillende rijbanen, een overdekte binnenhal, een buitenbaan en een aparte longeercirkel, allen voorzien van een perfecte bodem.

De thermografie opleiding wordt in 2021 geheel in een nieuw format gestoken. Studenten zullen de meeste theorielessen tezamen met de studenten van de revalidatietrainersopleiding gaan volgen en voor de praktijklessen zal gebruik gemaakt gaan worden van de faciliteiten bij Manege Nieuw Eldorado in Soest. De lessen vinden doorgaans op de zaterdag (theorie) en zondag (praktijk) plaats.

Voor informatie over de opleiding thermografie kun je het contactformulier invullen of kijk op www.icetd.com .