WORKSHOPS & CLINICS

Workshops

Mocht je na niveau 1 niet de paarden revalidatie in willen gaan, maar je meer willen richten op correct trainen en problemen voorkomen, dan kun je na niveau 1 workshops volgen om je kennis en vaardigheden te vergroten.

   

Workshop: Basic Balance onder het zadel      Workshop: Basic Balance aan de longe

Dit is een instap workshop van 1 dag waarbij de 4 dimensies waarin het paard zichzelf moet kunnen coördineren om in balans te komen en te blijven worden uitgelegd. Hoe we de disbalans(en) kunnen opsporen met behulp van de LAR(S) en hoe we van daaruit het paard stap voor stap in balans kunnen brengen. 

Afhankelijk van de workshop die je hebt gekozen worden de technieken gedemonstreerd onder het zadel of aan de longe.  Het tweede deel van de ochtend en het middagprogramma bestaan uit het beoordelen van de scheefheid van je paard en het oefenen van de basistechnieken. 

Na deze workshop kun je meedoen aan trainingssessies van 2 of 3 dagen. 

De trainingssessies van 2 of 3 dagen.

Tijdens deze sessies kan iedereen meedoen die de Basic Balance workshop heeft gevolgd, niveau 1 heeft afgerond of daaraan deelneemt of verder in het opleidingstraject zit.  Iedereen krijgt op zijn of haar niveau training en indien nodig worden de paarden ondersteund met releasing technieken om spieren en/of fascies los te maken. Indien gewenst krijg je adviezen mee om je paard verder te ondersteunen in optimaal herstel of optimale prestaties. 

De trainingssessie van 2 dagen, houdt in: 2 keer trainen met je paard en meekijken met de andere combinaties, waarbij er tekst en uitleg gegeven wordt bij elk paard over:

  • Wat is de uitdaging?
  • Hoe kunnen we het paard verbeteren
  • Hoe gaan we corrigeren en waarom zo?
  • Wat is het resultaat?
  • Waar willen we in de toekomst naar toe?
  • Welke afwijkingen laat een paard zien in bewegingspatroon of ruggebruik?
  • Is dat trainingstechnisch of lichamelijk?

Het doel van deze trainingsdagen is dat je inzichten en technieken krijgt waarmee je thuis zelfstandig verder kunt met de training van je paard. Dat je nog meer stappen kunt zetten naar optimale gezondheid, plezierig trainen en paardvriendelijk presteren. 

De trainingssessie van 3 dagen, houdt in: 3 keer trainen met je paard en meekijken met de andere combinaties, waarbij dezelfde tekst en uitleg wordt gegeven als tijdens de 2-daagse sessie. Daarnaast is er ruimte om een dagdeel op dag 2 te besteden aan theorie over de eerste twee trainingen of hele andere (veterinaire) onderwerpen. Ook kan er bijvoorbeeld aandacht besteedt worden aan de hoef-beenbalans van je paard of wat uitgebreidere ondersteuning van het lichaam van je paard met behulp van zachte releasingtechnieken.

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen?

Dan kun je contact opnemen met Hans Arendse via ons contactformulier of telefonisch via telefoonnummer 06 51830315

[contact-form-7 id=”4501″ title=”Contactformulier 1″]