Geplaatst op Geef een reactie

Equicare-Plus® Internationaal

 

Dat het netwerk concept binnen de Benelux een succes is dat was ons wel bekend, maar onze effectieve werkwijze met aantoonbaar resultaat is nu ook ver over onze landsgrenzen bekend geworden.

13267793_512607645592629_7279396327010541801_n
Aankomst op het vliegveld van Kuopio

 

 

Bianka van de Klomp (Osteopaat) en Hans Arendse (Thermograaf) maakten eind Mei de oversteek naar Finland, het land van de duizenden meren, om daar in een weekend 13 paarden Thermografisch te onderzoeken en Osteopatisch te behandelen.

 

 

13346906_513539712166089_9217130945787611435_n
In ons “kamp” werden de eerste paarden al vroeg aangeleverd

In Pöljä werd bij Michel (thermograaf in opleiding bij het ICETD) het “kamp” opgeslagen en al vroeg in de ochtend werden de paarden naar deze locatie gebracht, waar in de loop van de ochtend ochtend deze paarden werden onderzocht en behandeld.

op naar de paarden in de directe omgeving
Op weg naar de paarden in de directe omgeving

 

 

 

 

 

 

 

 

In de middag werden paarden onderzocht en behandeld die in de directe omgeving stonden.

 

Eerst wordt het paard thermografisch onderzocht
Eerst wordt het paard thermografisch onderzocht

Nadat de paarden in een box waren geacclimatiseerd werd er een beperkt Thermografisch onderzoek uitgevoerd. Hiervoor worden ca 25 opnames gemaakt welke direct op de computer zijn beoordeeld.

 

Behandeling door de Osteopaat
Behandeling door de Osteopaat

 

 

 

Nadat de resultaten in het team en met de eigenaar zijn besproken wordt er direct gericht behandeld. Binnen 2 uur zijn alle werkzaamheden afgerond, en krijgt de eigenaar een behandelpaspoort waar precies in staat aangegeven wat er allemaal is gedaan. De rapportage van het Thermografisch onderzoek wordt op cd gebrand en meegegeven aan de eigenaar van het paard.

 

Per dag konden we samen op deze manier maximaal 6 paarden onderzoeken en behandelen.

Dat deze manier van werken bijzonder effectief is blijkt wel uit het feit hoeveel interesse er in Finland is, zelfs de regionale krant is langsgekomen toen ze van dit initiatief hoorden en wilden alles weten van die “Hollanders” die dit (voor Finland) unieke concept uitvoeren. Over een aantal weken vertrekken we voor de volgende sessie naar Finland en er werd al aangegeven dat er ondertussen al weer nieuwe paarden op de wachtlijst staan.

Het blijkt maar weer dat dit concept bijzonder effectief is, zeker als er meerdere paarden op één locatie staan.

Het spreekt voor zich dat een dergelijke methodiek niet alleen in Finland werkt, maar ook in Nederland kan worden toegepast, waar we het voordeel hebben dat we als het nodig is eenvoudiger met een groter team kunnen komen waardoor we ook een groter aantal paarden op één locatie kunnen helpen.

Door de grote mate van effectiviteit kunnen we de kosten laag houden waardoor het voor paardeneigenaren bijzonder aantrekkelijk gemaakt wordt om hun paard effectief te laten onderzoeken en behandelen in één traject.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Arendse

Geef een reactie