Geplaatst op Geef een reactie

Mensen met paarden of paardenmensen?

Er wordt vaak onderscheid gemaakt tussen paardenmensen en mensen met paarden. Onder paardenmensen wordt verstaan mensen die al “hun hele leven” in de paarden zitten, veel ervaring hebben, vaak zelfs professioneel in de paarden zitten. Deze mensen zouden echt verstand hebben van onze geliefde viervoeters en handig zijn in de omgang met ze.

De mensen met paarden zijn vaak mensen die niet met paarden zijn opgegroeid, in ieder geval niet al “hun hele leven” met paarden bezig zijn. Ze hebben misschien een eigen paard, maar vaak ook een zogenaamd bijrijdpaard of, moderner gezegd, een leasepaard. Ze hebben een “gewone” baan en hebben als hobby paardrijden of op een andere manier genieten met hun paard.

Herkenbaar?

In mijn ogen zijn veel mensen met een paard ECHTE paardenmensen. Omdat ze soms nog niet zoveel kennis hebben lezen ze boek na boek, volgen workshops, cursussen en proberen uit te vinden wat nu het beste is voor hun dierbare vriendje. Welk ruwvoer, wel of geen krachtvoer, wat voor een zadel, wel of geen deken, wel of geen ijzers, hoeveel keer per week rijden (het mag niet saai voor het paard worden), met 1 maatje op een kleinere weide of met vele vrienden op een grote wei en ga zo maar door.

Ze banen zich een weg door PaardenNederland, maar gaan in hun zoektocht naar kennis zonder problemen de grens over. Ze staan open voor alle meningen, ideeën, invalshoeken. Ze luisteren, worden GEK van het feit dat iedere paardenkenner / eigenaar / manegeruiter / instructeur etc. een ANDERE mening heeft maar houden vol om uit te vinden wat ZIJ denken dat het beste is.

Ik heb zeer veel waardering voor deze mensen.

Mireille den Hoed Keuzes

Aan de keuzes die we moeten maken komt geen einde. En bij heel veel van die keuzes is door de rijen met bomen geen bos meer te vinden. We staan voor een moeilijke taak, want wat is nu goed? En, wat voor de een goed is hoeft voor de ander nog niet goed te zijn!

Amateur of professional, bijrijder of toptrainer; voor mij is iedereen die nadenkt en blijft nadenken over het WAAROM voor mij een paardenmens. En Equicare-Plus is er voor al deze paardenmensen!

Auteur: Mireille den Hoed 

Geef een reactie