Geplaatst op Geef een reactie

De juiste deskundige, speld in de hooiberg?

Therapeut

Wat ik vaak hoor van leerlingen is dat het zo moeilijk is om de juiste deskundige te vinden. Daarmee word dan bedoelt de juiste hoefverzorger, instructeur, zadelpasser, tandarts, behandelaar, etc.

Het internet wordt afgezocht. De ene keer komt deskundige A en de andere keer deskundige B. Al met al wordt het probleem niet opgelost, maar lopen de kosten op…

Wat is goed?

De juiste persoon is diegene die past bij jou en je paard en natuurlijk iemand die zijn vak verstaat. Ik heb wel de indruk dat vrijwel iedereen die iets doet met paarden de intentie heeft om het beste te doen, maar hoe weet je wat het beste is? Natuurlijk kun je zoeken op internet. De kans is groot dat je daardoor de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt vragen bij vrienden en bekenden met welke mensen zij goede ervaring hebben. Kijk dan nog even verder en wellicht kom je er achter met wie er wordt samen gewerkt. Ik denk dat er niet één mens op de wereld is die alles weet. Samenwerken is dus van groot belang en dan vooral tussen mensen die veel weten van hun vak. Het effect is: 1 + 1 = 3. Het kan zijn dat zo’n samenwerking tot stand komt om elkaar te helpen. Dit heeft voor jou geen toegevoegde waarde. De deskundigen bezorgen elkaar werk, maar dat wil niet zeggen dat jij de juiste persoon voor je vraag krijgt. Soms zijn mensen hoog opgeleid, maar missen het gevoel en de juiste insteek om hun doel te bereiken. Kijk dus vooral naar de resultaten.

Meerwaarde voor jou!

De meerwaarde van een team als Equicare-Plus is dat we elkaars werk controleren. Zo houden we een vinger aan de pols. Gaat er iets niet goed dan overleggen we met elkaar. We maken elkaar wijzer, houden elkaar scherp, zodat we jou meer te bieden hebben. We durven er voor uit te komen als onze kennis te kort schiet en door te sturen naar anderen als we niet genoeg expertise in ons team hebben, dan maar minder verdienen. Belangrijk is dat jij (je paard) goed geholpen wordt. Behalen we een mooi resultaat, dan vieren we met elkaar en jou er bij een feestje!

Mensen maken fouten

Realiseer je dat mensen fouten kunnen maken. Dat is natuurlijk niet fijn en niet waar je naar op zoek bent. Belangrijk is, hoe wordt er met fouten omgegaan. Wordt het opgepakt en opgelost?

De juiste mensen vinden

Als je de juiste mensen wilt vinden kan je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Is er een samenwerking met anderen in jouw belang?
  • Gaan deze deskundigen met elkaar in overleg als dat nodig is?
  • Durven ze elkaar terecht te wijzen?
  • Krijg je goede begeleiding?
  • Krijg je antwoord op je vragen?
  • Word je zo nodig doorgestuurd?

Veel succes met het vinden van de juiste mensen!

Auteur: Florien de Graaf 

Geef een reactie