Nieuwe start opleidingen in September 2019 voor Nederland en België

Opleidingslocatie Baal (België)

Er zijn steeds meer paardenliefhebbers die anders durven denken en doen en die het beste voor hun paard willen. Er komt meer aandacht voor de meest optimale training en wat er nodig is om paarden fysiek en mentaal gezond te houden. De zoektocht naar (meer) kennis en begrip is toegenomen en hierdoor ook de populariteit van onze opleiding paardenrevalidatietrainer. We zijn verheugd om je te vertellen dat er in 2018 een derde opleidingslocatie bij is gekomen in Schaffen (België) . Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker verder, want dit wil je niet missen!

Waarom een opleiding tot revalidatietrainer volgen?

Als paardeneigenaar of trainer loop je wellicht tegen terugkerende problemen aan. Dit kan een blessure zijn of stagnatie in de training met je paard. Wil je je kennis uitbreiden en leren hoe je paarden vanuit een verdiepte kennis van biomechanica kunt trainen? Dan is de opleiding paardenrevalidatie iets voor jou! Het signaleren en herkennen van lichamelijke en psychische klachten is van groot belang om je paard gezond en fit te houden. Daarnaast is het van belang om te leren wat een juiste lichaamshouding is en hoe je je paard dit kunt aanleren. Tijdens de opleiding paardenrevalidatie leer je een paard op een geheel andere manier te bekijken en te voelen. Aan de hand van de aangereikte kennis en trainingstechnieken kun je het paard lichamelijk en mentaal weer in balans brengen. Je kunt het niveau 1 volgen om meer kennis voor jezelf op te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om daarna door te groeien naar niveau 2 en 3 om zo andere paarden en ruiters te kunnen begeleiden in het revalidatietraject.

Opleidingslocatie in Baal

Foto

In Baal, Belgie zal de opleiding worden gestart bij Victor-y-horses, een mooie ruime accommodatie, waar we gebruik maken van een theorieruimte en de mooie 40 x 20 rijbaan.

Deze locatie ligt mooi centraal aan de E313/A13 en E314/A2 en is vanuit Nederland in ongeveer 35 minuten rijden vanaf de Belgische grens makkelijk bereikbaar. Brussel en Antwerpen liggen op 65 km afstand en zijn via de snelwegen gemakkelijk bereikbaar.

De opleiding omvat 12 lesdagen onderverdeeld in 4 les2daagses en 2 specifieke theoriedagen, welke zijn verdeeld over het jaar en wordt afgesloten met een examen. De start voor de opleiding in België staat voorlopig gepland voor maart 2020, op voorwaarde dat we dan voldoende inschrijvingen voor deze locatie binnen hebben gekregen

Overnachten op de opleidingslocatie
Het is niet mogelijk om bij de opleidingslocatie te overnachten.

Victor-Y-Horses

Pandhoevestraat 84 
(gelegen op einde van een doodlopende straat)
3128 Baal

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de opleiding paardenrevalidatietrainer en wil jij deel uitmaken van een nieuwe generatie ruiters en instructeurs. Download hieronder de uitgebreide brochure over de opleiding! LET-OP de data zijn gewijzigd zie hierboven.

Opleiding Paardenrevalidatie nivo 1 jaargang 2019/2020 Belgie

inschrijfformulier-met-voorwaarden-2019_2020

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, opleidingen en workshops

U heeft zich succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief