Het unieke netwerk voor gezonde paarden en ruiters

Opleidingslocatie Gorredijk

Er zijn steeds meer paardenliefhebbers die anders durven denken en doen en die het beste voor hun paard willen. Er komt meer aandacht voor de meest optimale training en wat er nodig is om paarden fysiek en mentaal gezond te houden. De zoektocht naar (meer) kennis en begrip is toegenomen en hierdoor ook de populariteit van onze opleiding paardenrevalidatie. We zijn verheugd om je te vertellen dat er begin 2018 een tweede opleidingslocatie bij is gekomen in Gorredijk. Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker verder, want dit wil je niet missen!

 

Waarom een opleiding tot revalidatietrainer volgen?

Als paardeneigenaar of trainer loop je wellicht tegen terugkerende problemen aan. Dit kan een blessure zijn of stagnatie in de training met je paard. Wil je je kennis uitbreiden en leren hoe je paarden vanuit een verdiepte kennis van biomechanica kunt trainen? Dan is de opleiding paardenrevalidatie iets voor jou! Het signaleren en herkennen van lichamelijke en psychische klachten is van groot belang om je paard gezond en fit te houden. Daarnaast is het van belang om te leren wat een juiste lichaamshouding is en hoe je je paard dit kunt aanleren. Tijdens de opleiding paardenrevalidatie leer je een paard op een geheel andere manier te bekijken en te voelen. Aan de hand van de aangereikte kennis en trainingstechnieken kun je het paard lichamelijk en mentaal weer in balans brengen. Je kunt het niveau 1 volgen om meer kennis voor jezelf op te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om daarna door te groeien naar niveau 2 en 3 om zo andere paarden en ruiters te kunnen begeleiden in het revalidatietraject.

Opleidingslocatie in Gorredijk

Gorredijk heeft een centrale ligging en is eenvoudig te bereiken vanuit Noord Holland (de Afsluitdijk of Enkhuizen) en vanuit de richting van Zwolle en Groningen. Hierdoor wordt het voor een grotere groep studenten uit Noord Nederland mogelijk om de opleiding paardenrevalidatie te volgen. De accommodatie beschikt over een verwarmde theorieruimte, twee rijhallen met een goede bodem en een gedraineerde buitenpiste. Er zijn boxen beschikbaar en je mag gebruikmaken van de wasplaats, solarium en de graspaddocks om je paard te laten ontspannen. De kosten van het huren van een box bedragen €15,- per dag en €25,- (inclusief stro) voor het hele opleidingsweekend indien je paard blijft overnachten. Je dient zelf ruwvoer mee te nemen en er kan in de avond voor je worden gevoerd indien gewenst.

Adresgegevens opleidingslocatie:
Dekema
Dwersfeart 13
8401 BD Gorredijk

Data opleidingsdagen 2018
30 & 31 maart
1 & 2 juni
13 & 14 juli
14 & 15 september
16 & 17 november
1 & 2 februari
29 & 30 maart (examendagen)

Overnachten op de opleidingslocatie
Het is niet mogelijk om bij de opleidingslocatie te overnachten.

Bed & Breakfast in de buurt
In dezelfde straat van de opleidingslocatie bevinden zich meerdere bed & breakfast locaties. Hieronder vind je de adressen en een indicatie van de kosten:
• Bed & Breakfast Dwersfeart (op loopafstand van de opleidingslocatie, €80,- voor twee personen) https://www.dedwersfeart.nl/
• Bed & Breakfast Rust & Ruimte (€55,- per nacht, €70,- voor twee personen) http://www.ikenhiem.nl/ikenhiem.nl/index.php/prijzen
• Bed & Breakfast Aan de Leijen (€65,- per nacht) http://aandeleijen.frl/
• In Heerenveen zijn ook diverse mogelijkheden om te overnachten (zoals bij Haje)
Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de opleiding paardenrevalidatie? Bij tenminste 14 aanmeldingen gaat de opleiding van start en kun jij deel uitmaken van een nieuwe generatie ruiters en instructeurs. Bekijk de uitgebreide brochure over de opleiding!

Opleiding Paardenrevalidatietrainer nivo 1 jaargang 2017_2018      inschrijfformulier met voorwaarden 2017_2018

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, opleidingen en workshops

U heeft zich succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief