Trainersopleidingen voor sport & recreatie

Opleidingslocatie de Haan (België)

Let op : in verband met Corona is deze opleiding 3 maanden verplaatst !!!

Er zijn steeds meer paardenliefhebbers die anders durven denken en doen en die het beste voor hun paard willen. Er komt meer aandacht voor de meest optimale training en wat er nodig is om paarden fysiek en mentaal gezond te houden. De zoektocht naar (meer) kennis en begrip is toegenomen en hierdoor ook de populariteit van onze opleiding paardenrevalidatietrainer. We zijn verheugd om je te vertellen dat er weer een opleidingslocatie bij is gekomen in de Haan (België) . Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker verder, want dit wil je niet missen!

Waarom een opleiding tot revalidatietrainer volgen?

Als paardeneigenaar of trainer loop je wellicht tegen terugkerende problemen aan. Dit kan een blessure zijn of stagnatie in de training met je paard. Wil je je kennis uitbreiden en leren hoe je paarden vanuit een verdiepte kennis van biomechanica kunt trainen? Dan is de opleiding paardenrevalidatie iets voor jou! Het signaleren en herkennen van lichamelijke en psychische klachten is van groot belang om je paard gezond en fit te houden. Daarnaast is het van belang om te leren wat een juiste lichaamshouding is en hoe je je paard dit kunt aanleren. Tijdens de opleiding paardenrevalidatie leer je een paard op een geheel andere manier te bekijken en te voelen. Aan de hand van de aangereikte kennis en trainingstechnieken kun je het paard lichamelijk en mentaal weer in balans brengen. Je kunt het niveau 1 volgen om meer kennis voor jezelf op te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om daarna door te groeien naar niveau 2 en 3 om zo andere paarden en ruiters te kunnen begeleiden in het revalidatietraject.

Opleidingslocatie in de Haan

In de Haan, Belgie zal de opleiding worden gestart bij Pensionstal de Goudblomme, een mooie ruime accommodatie van Inja en Sven die de opleiding hosten, waar we gebruik maken van een theorieruimte en de mooie 40 x 20 binnen / buitenrijbaan.

Deze locatie ligt mooi centraal in West Vlaanderen en is vanuit Nederland in ongeveer 60 minuten rijden vanaf de Belgische grens makkelijk bereikbaar. Gent en Antwerpen liggen op ca 65 km afstand en zijn via de snelwegen gemakkelijk bereikbaar.

De opleiding omvat 12 lesdagen, welke zijn verdeeld over het jaar en wordt afgesloten met een examen.

De data voor de opleiding 2021/2022 zijn als volgt : 23 April, 21 Mei, 11 juni, 16 juli, 24 september, 22 oktober, 19 november, 17 december, 14 januari, 11 februari, 11 maart en 15 April Examens zijn op 13 en 14 mei 2022

Overnachten op de opleidingslocatie:
Het is mogelijk om nabij de opleidingslocatie te overnachten.

Pensionstal deGoudblomme, Vijfwegestraat 19 Vlissigem (de Haan)

voor meer informatie : email : info@equicare-plus.com

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de opleiding paardenrevalidatietrainer en wil jij deel uitmaken van een nieuwe generatie ruiters en instructeurs. Download hieronder de uitgebreide brochure over de opleiding!

Wil je inschrijven, download het inschrijvingsformulier en stuur dit naar ons terug

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, opleidingen en workshops

U heeft zich succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief