Nieuwe start opleidingen in September 2019 voor Nederland en België

Opleidingslocatie Nederland

Er zijn steeds meer paardenliefhebbers die anders durven denken en doen en die het beste voor hun paard willen. Er komt meer aandacht voor de meest optimale training en wat er nodig is om paarden fysiek en mentaal gezond te houden. De zoektocht naar (meer) kennis en begrip is toegenomen en hierdoor ook de populariteit van onze opleiding paardenrevalidatie.  Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker verder, want dit wil je niet missen!

Waarom een opleiding tot revalidatietrainer volgen?
Als paardeneigenaar of trainer loop je wellicht tegen terugkerende problemen aan. Dit kan een blessure zijn of stagnatie in de training met je paard. Wil je je kennis uitbreiden en leren hoe je paarden vanuit een verdiepte kennis van biomechanica kunt trainen? Dan is de opleiding paardenrevalidatie iets voor jou! Het signaleren en herkennen van lichamelijke en psychische klachten is van groot belang om je paard gezond en fit te houden. Daarnaast is het van belang om te leren wat een juiste lichaamshouding is en hoe je je paard dit kunt aanleren. Tijdens de opleiding paardenrevalidatie leer je een paard op een geheel andere manier te bekijken en te voelen. Aan de hand van de aangereikte kennis en trainingstechnieken kun je het paard lichamelijk en mentaal weer in balans brengen. Je kunt het niveau 1 volgen om meer kennis voor jezelf op te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om daarna door te groeien naar niveau 2 en 3 om zo andere paarden en ruiters te kunnen begeleiden in het revalidatietraject.

Opleidingslocatie in Abcoude
Abcoude heeft een centrale ligging en is eenvoudig te bereiken vanuit geheel Nederland. Hierdoor wordt het voor een grotere groep studenten uit Nederland mogelijk om de opleiding paardenrevalidatie te volgen. (voor onze zuidelijke provincie’s en België hebben wij de opleidingslocatie in Baal (B)) De accommodatie beschikt over een verwarmde theorieruimte, een rijbaan met een super goede bodem. Er zijn paddocks voor de paarden beschikbaar. De kosten van het huren van een paddock bedraagt €15,- per dag  (inclusief hooi en water) voor het hele opleidingsweekend ook indien je paard blijft overnachten. Je dient zelf krachtvoer mee te nemen en er kan in de avond voor je worden gevoerd indien gewenst. Paarden die buiten blijven hebben ieder de beschikking over schuilmogelijkheid.

Adresgegevens opleidingslocatie:
wordt binnenkort bekendgemaakt

Data opleidingsdagen 2019/2020
31 Augustus en 1 September

12 en 13 Oktober

23 en 24 November

8 en 9 Februari 2020

18 en 19 April

13 en 14 Juni

27 en 28 Juni examendagen

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de opleiding paardenrevalidatie?  Bekijk de uitgebreide brochure over de opleiding!

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, opleidingen en workshops

U heeft zich succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief