Nieuwe start opleidingen in September 2019 voor Nederland en België

By on in |

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Start Opleiding revalidatietrainer Niveau 1

31 augustus 2019 - 28 juni 2020

Het belangrijkste onderdeel van een revalidatietraject is de training van het paard. Wanneer een paard bij Equicare-Plus gerevalideerd en/of behandeld is, dient het paard correct getraind te blijven worden om zijn gezondheid op langere termijn te behouden. De eigenaar van het revalidatiepaard heeft hierbij de juiste begeleiding nodig. Daarnaast is het belangrijk dat correcte training blessures en rijtechnische problemen voorkomt. Om die reden heeft Equicare-Plus de opleiding Revalidatietrainer opgezet om zo door het gehele land gekwalificeerde trainers aan te kunnen bieden.

Heb je altijd meer willen weten over de biomechanische en mentale achtergrond van het trainen van paarden, geef jij graag les en streef jij naar optimale gezondheid van het paard? Wellicht is de opleiding Revalidatietrainer dan iets voor jou! Deze opleiding is een 4-jarige opleiding die start met een basisjaar waarin beoordeeld wordt of de cursist voldoende kennis en talent heeft om verder door te stromen. Na vier jaar is de cursist in staat om zelfstandig paarden met gecompliceerde klachten te revalideren, gesteund door het team van Equicare-Plus. Het is zelfs mogelijk om na de opleiding in niveau 4 nog een masterclass te volgen waarna de cursist in staat is zelfstandig een revalidatieplan op te stellen en te communiceren met dierenartsen op veterinair niveau.

 multidisciplinair, equicare-plus, opleiding, paardenrevalidatie

Niveau 1

Niveau 1 staat in het teken van het herkennen en signaleren van lichamelijke en mentale problemen bij paarden. Een succesvolle revalidatie is namelijk gebaat bij een vroegtijdige herkenning van de problemen. Wanneer deze langer blijven bestaan kunnen er chronische blessures ontstaan die ervoor zorgen dat een paard nooit helemaal terug kan komen op zijn oude niveau. Naast herkennen en signaleren wordt er een start gemaakt met de eerste stappen van de revalidatie van het paard in theorie en praktijk in zeer breed perspectief. De theorie richt zich op alle aspecten die met paardenrevalidatie te maken hebben. Van het ontstaan van kreupelheden tot fitheid van de trainer. In de praktijk wordt in wordt veel aandacht besteed aan de houding en zit, balans en rompstabiliteit van de ruiter. Tevens wordt er een begin gemaakt met de mentale en fysieke training van het paard. Niveau 1 is een selectie jaar om in te kunnen stromen in niveau 2.

Na het succesvol afronden van dit niveau..
  • Is de cursist in staat om vroegtijdig lichamelijke en psychische klachten bij paarden te signaleren en te herkennen.
  • Kent de cursist de eerste stappen naar een lichamelijk en mentaal gezond en fit paard.
  • Kent de cursist de basisprincipes van de revalidatie en training van het paard.
  • Begrijpt de cursist het wezen paard en kan hij/zij verantwoorde keuzes maken met betrekking tot veiligheid van mens en paard.

De nieuwe lesdata voor 2019/2020 zijn als volgt vastgesteld:
31 Augustus/1 September,  12/13 Oktober, 23/24 November, 8/9 Februari, 18/19 April, 13/14 juni

examendagen 27/28 Juni 2020

Via deze link kun je je aanmelden voor de opleiding en meer informatie vinden.

Deel dit artikel:

Gegevens

Begin:
augustus 31
Einde:
28 juni 2020
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Website:
http://www.equicare-plus.com/icetd/revalidatietrainer/

Organisator

Equicare-Plus
Telefoon:
0031651830315
E-mail:
info@equicare-plus.com
Website:
www.equicare-plus.com

Locatie

Equi Smart Abcoude
Winkeldijk 28a
Abcoude, 1391 HL Netherlands
+ Google Maps
Telefoon:
0651830315
Deel dit artikel:

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, opleidingen en workshops

U heeft zich succesvol ingeschreven voor onze nieuwsbrief