Het unieke netwerk voor gezonde paarden en ruiters

Opleidingslocatie Helvoirt

Er zijn steeds meer paardenliefhebbers die anders durven denken en doen en die het beste voor hun paard willen. Er komt meer aandacht voor de meest optimale training en wat er nodig is om paarden fysiek en mentaal gezond te houden. De zoektocht naar (meer) kennis en begrip is toegenomen en hierdoor ook de populariteit van onze opleiding paardenrevalidatie.  Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker verder, want dit wil je niet missen!

Waarom een opleiding tot revalidatietrainer volgen?
Als paardeneigenaar of trainer loop je wellicht tegen terugkerende problemen aan. Dit kan een blessure zijn of stagnatie in de training met je paard. Wil je je kennis uitbreiden en leren hoe je paarden vanuit een verdiepte kennis van biomechanica kunt trainen? Dan is de opleiding paardenrevalidatie iets voor jou! Het signaleren en herkennen van lichamelijke en psychische klachten is van groot belang om je paard gezond en fit te houden. Daarnaast is het van belang om te leren wat een juiste lichaamshouding is en hoe je je paard dit kunt aanleren. Tijdens de opleiding paardenrevalidatie leer je een paard op een geheel andere manier te bekijken en te voelen. Aan de hand van de aangereikte kennis en trainingstechnieken kun je het paard lichamelijk en mentaal weer in balans brengen. Je kunt het niveau 1 volgen om meer kennis voor jezelf op te doen, maar je kunt er ook voor kiezen om daarna door te groeien naar niveau 2 en 3 om zo andere paarden en ruiters te kunnen begeleiden in het revalidatietraject.

 

Opleidingslocatie in Helvoirt
Helvoirt heeft een centrale ligging en is eenvoudig te bereiken vanuit midden en zuid Nederland en vanuit België. Hierdoor wordt het voor een grotere groep studenten uit Zuid Nederland en België mogelijk om de opleiding paardenrevalidatie te volgen. De accommodatie beschikt over een verwarmde theorieruimte, een rijhal met een goede bodem en een gedraineerde buitenpiste. Er zijn boxen beschikbaar. De kosten van het huren van een box bedragen €15,- per dag  (inclusief stro) voor het hele opleidingsweekend ook indien je paard blijft overnachten. Je dient zelf ruwvoer mee te nemen en er kan in de avond voor je worden gevoerd indien gewenst.

Adresgegevens opleidingslocatie:
Pensionstal de Distelhoeve
Distelberg 11
Helvoirt

Data opleidingsdagen 2018
19 & 20 Januari

16 & 17 Februari

27 & 28 April

15 & 16 Juni

21 & 22 September

23 & 24 November

11 & 12 Januari 2019 examendagen

Overnachten op de opleidingslocatie
Het is mogelijk om bij de opleidingslocatie te overnachten. Er zijn meerdere bedden beschikbaar en een douche met toiletten. Wil je blijven overnachten, dan raden we je aan dit tijdig te reserveren via de opleidingscoördinator.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over de opleiding paardenrevalidatie?  Bekijk de uitgebreide brochure over de opleiding!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Laat hier je e-mailadres achter:

E-mailadres:
Naam:

Schrijf je in!